Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.10.2015 15:15 - Проблеми с ерекцията - стрес или физиологична проява?
Автор: darkside45 Категория: Други   
Прочетен: 1815 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 12.10.2015 15:20

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Неспособността за поддържане на ерекцията или нейното получаване се нарича импотентност. Тя е изключително важен фактор за задържане на сексуалната възбуда, привличане и сексуално удовлетворение и у двамата партньори. Създава появата на сериозни проблеми със самочувствието на мъжа, също така и на жената, което се явява и е основен проблем за зараждането на здрава и пълноценна връзка.
 
До преди няколко години се смяташе, че стресът и нормалните процеси на стареене са единствените възможности за развитие на импотентност и всичките видове проблемна ерекция. В наши дни има далеч по-широк кръг и поглед над терапевтичния обзор на импотентност и проблемите с ерекцията, което довежда до появата и на други хипотези, обвързани с по-нататъшна диагностика и лекарски консултации. Уролозите смятат, че 50% от проблемите с ерекцията се дължат на физиологически нарушения.image
 
Тъй като ерекцията е съдовообусловен процес, то не е изненадващ фактът, че най-честите причини за поява на проблемна ерекция в корелация с възрастта на мъжа може да са заболявания, нарушаващи кръвоснабдяването на пениса. Такива типични заболявания, повлияващи периферното кръвообращение в значителен мащаб, са атеросклероза и диабет. Друга вероятна причина може да е дефект в стената на венозната система на пениса, което позволява твърде бързо отичане на кръвта от половия член. Другите най-чести физиологични проблеми са смущения в хормоналното производство и предшестващи операции, довеждащи до нарушения в кръвообращението и смут в способностите за достигане на ерекция.
 
Съдовите процеси, довеждащи до появата на ерекция, са под неврологичния контрол на главния мозък. Страничните ефекти на някои медикаменти могат да доведат до нейната смутена дейност. Също така проблемът може да бъде провокиран от действието на някои стимуланти, успокоителни средства, диуретици, антихистамини, антихипертензивни медикаменти, рак или депресия. Други фактори за нарушения в ерекцията може да са прекомерното тютюнопушене, редовният прием на големи количества алкохол и наркотиците.
желе за ерекция
 
Отдавна е известен фактът, че алкохолът може да повлияе кръвообращението чрез вазодилатация в артериалните и венозни съдове. Това от своя страна играе позитивен ефект върху ерекцията, но особено често при прекомерна употреба може да предизвика последващ артериоспазъм, което да наруши доставката на кръв до половия член. Комбинираният ефект на вазодилатация във венозната система и артериоспазъм често са решаващи и нарушават категорично и дефинитвно възможността за получаване на ерекция, поради невъзможността на половия член да задържи постъпилата кръв в пещеристите си тела, както и недостатъчната доставка на кръв, поради прогресиращия артериоспазъм.
image

 
При по-младите момчета обаче, най-честата и най-вероятна причина за проблеми с ерекцията са психологични смущения. Заради влошена комуникация със сексуалния партньор или различни сексуални желания и очаквания, това може да доведе до стрес в младия организъм, което да повлияе ерекцията. Неслучайно като основен фактор за развитие на полови смущения в съвременния живот на младите момчета се смята прекомерното консумиране на еротични филми от телевизионния екран. Психологически момчето се сравнява с добре подготвения порно-актьор и се стреми към неговите способи и възможности за издържливост и размер. Това довежда до прогресивно разочарование и стрес, което повлиява основната поведенческа функция на организма, с която отговаря при контакт с представител на противоположния пол или с обект на сексуален интерес.
 
1. Каква е клиничната картина на половата импотентност?

Характерно за състоянието импотентност е невъзможност за получаване или поддържане на ерекцията, без еякулация, което вече е обект на проблемите, свързани с преждевременното освобождаване на семенна течност. Проблемите може да се характеризират с преходна или появяваща се само понякога ерекция, което на практика не е сериозен проблем. Състоянието се нарича импотенционна криза и на почти всеки зрял мъж му се е случвало да претърпи смущение в ерекцията си по време на полов акт. 
 
В някои случаи специалистите препоръчват инжектиране на папаверин или простагландин в мускулната система непосредствено преди половия акт. Тези два медикамента имат категоричен ефект и повлияват проблемите с ерекцията за продължително време. Друга форма на терапия е инжектирането на мускулен тестостерон, въпреки че понастоящем няма ясни доказателства за плазмената концентрация на хормоните и тяхното влияние върху еректилните способи.
image

 
В някои случаи може да се наложи прием на медикаментите пентоксифилин и йохимбин, които имат съдоворазширяващ ефект и овладяват кръвоснабдяването в половия орган. В други случаи не дефинитивна импотентност може да се поставят импланти в пениса, полутвърди, без възможност за сгъване по време на половия акт, които се припомпват с помпичка изведена през скротума. И още един от вариантите за лечение на импотентност може да бъде консултацията с психолог или друг специалист по сексуално здраве, който да изведе пострадалия от състоянието на душевна депресия и психологическо потискане на способите за ерекция.
 
Билковото лечение също може да се приложи с особено голям успех. На пазара в днешно време се срещат билките гинко и азиатски женшен, които имат силно положителен ефект върху мъжката ерекция и спомагат за появата на силноизразена потентност. Това се получава, тъй като имат силен афродизиачен ефект. 



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: darkside45
Категория: Тя и той
Прочетен: 147716
Постинги: 35
Коментари: 0
Гласове: 2
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930