Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.02.2015 17:57 - Биография на Примата Глория
Автор: darkside45 Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 3679 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

image

Наричат я Примата и Кралицата на попфолка, а името й е синоним на талант, творческа неизчерпаемост, класа, трудолюбие, железен професионализъм, упоритост и воля. Отличава се със свой собствен стил още от началото на кариерата си и през годините се налага като еталон за подражание. Постиженията й са признати както от феновете на най-популярната музика у нас, така и от специалисти, журналисти и критици. Популярността й преминава границите на жанра и я превръща в един от най-успешните артисти в новата музикална история на България. Прецедент в попфолка са и отношенията й с „Пайнер” – през 2009 г. се навършиха 15 години от началото на съвместната им работа, което прави Глория певицата, работила най-дълго време само с една музикална компания. Те са съпродуценти и до този момент са издали заедно 13 албума. Освен хилядите концерти във всички краища на България, Глория е имала успешни изяви и извън пределите на страната – в САЩ, Великобритания, Австралия, Испания, Израел, Гърция, Турция, Македония и др.

image

Глория е артистичният псевдоним на Галина Пенева Иванова. Родена е в Русе на 28.06.1973, зодия Рак, в семейството на Пенко и Стефка Иванови. За първи път се качва на сцена още в детската градина. Талантът й не е случаен – цялото й семейство е музикално, а майка й и баба й са много добри певици. В рода й преобладават интелектуалци и хора на изкуството, нейни трети братовчеди са братята Борислав и Виктор Чучкови.

image

Детството й преминава емоционално, в игри с момчетата от махалата –Галя никога не е крила, че се разбира по-добре с момчетата, отколкото с момичетата. Когато е в шести клас, родителите й се разделят. Тя и брат й Николай отиват да живеят при баба им и дядо им в Две Могили. Поради липсата на голям избор от училища там, Галина решава да завърши гимназия със специалност "Механизатор в растениевъдството", за да вземе и професионална шофьорска книжка категория С. През 1991 година, все още ученичка, получава предложение да стане солистка на оркестър "Извор", с който вече се изявява Стефани – една от нейните най-близки приятелки и до днес.

image

През 1992 година, след раздяла с оркестъра, Галя създава собствена група "Лира", с която пее пет месеца. Благодарение на Светослав Стойчев – една от значимите фигури в живота й, тя решава да обърне поглед и към поп музиката. След като той й казва, че мястото й не е в кръчмите и трябва да потърси по-голямо поле за изява в различни стилове, й дава и синбеците на първите шест естрадни песни, които тя научава – на Лили Иванова, Георги Христов и др. Нейни приятели пък й дават идея за артистичния псевдоним – Глория. Така от началото на 1993-та до 1995-та, вече като Глория, тя работи като вариететна певица, а в репертоара й освен български песни, влизат и хитове на най-популярните световни звезди – Марая Кери, Уитни Хюстън, Мадона. Благодарение на русенския импресарио Капка Петкова, с която работи, Глория обикаля всички най-големи бар-вариетета в България. Работата й като вариететен изпълнител продължава и по време на записите на първите й два албума – така печели необходимите средства, за да ги финансира, тъй като ги продуцира сама.




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: darkside45
Категория: Тя и той
Прочетен: 148044
Постинги: 35
Коментари: 0
Гласове: 2
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930