Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.02.2015 14:50 - Биографията на Ивана
Автор: darkside45 Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 1290 Коментари: 0 Гласове:
0



image


Ивана е родена на 31 януари 1969 г. в Айтос. Тя е единственото дете в семейството. Семейството и е доста консервативно и родителите и са били строги с дъщерята, особено в ранните и детски години. Родителите успяват отрано да възпитат у нея съзнанието, че всяка възраст има своите задължения. Първо работата и уроците, а после развлеченията.След безрезултатно следване в няколко университета и сключване на брак Ивана се дипломира в Свищов, но не е работила нито един ден по тази си специалност. Всички в рода на Ивана са музиканти , но най-голямо влияние върху нея упражнява баща ѝ. Той е известен акордеонист. Бабата, на която Ивана е кръстена също е била певица.Твърди се, че Ивана е била едва 4-5 годишна, когато е запяла.

image


Първата песен в детския и репертоар е "Имала майка едно ми чедо". Бащата на певицата работи със свой оркестър по Черноморието. Известна е случката,когато Ивана била осми клас и въпреки сполетялата я болест, вдига на крака ресторанта,в който кандидатства за работа. Прави дамска формация "Прима +". Ивана свири на клавирни инструменти и снтезатор.Среща Стояна в едно заведение. Кани я да се присъедини към състава. Когато формацията е в състав Ивана, Стояна и Румен получават покана да свирят в пополярното заведение "Приказките". Талантът и е забелязан от управителя на "Пайнер" ООД инж. Митко Димитров. Съдбата се усмихва на певицата и тя получава предложение даподпише договор с фирмата.Първата и записана песен във фирмата е "Идол". Втората и песен е дует с Коста Марков - "Дърво без корен". Третият и запис е хитът - "100 патрона". Дебютният ѝ албум е наречен на тази песен. Носител на наградата за дебют през 2001 година на Годишните награди на списание "Нов фолк". Певицата печели награда и на Фестивала за авторска песен с народностно звучене "Тракия фолк 2000".

image


Мнозина я наричат „душата на попфолка”, други - „певицата на народа”. Изпява едни от най-големите хитове в новата българска музика. Задава нови стандарти, ориентирайки се както към провокативни и разговорни, така и към поетични, многопластови текстове на песни.В нейните песни липсва празнословие и стихоплетство. Прави се музика на живо от минибенд, състоящ се от клавирист - Румен Радойнов и бузукарката Стояна. Всяко тяхно участие се превръща в запомнящ се купон и емоция. Огромният й репертоар от всякакво естество, подходящ за всевъзможни случаи, прави Ивана и нейния минибенд желани гости на концерти, сватби, празници на родния край, частни и фирмени партита.

image


Бащата на Ивана работи със свой оркестър по Черноморието. Една вечер певицата във неговата група се разболява. Налага се Ивана, когато тогава учи в 8-ми клас, същата вечер да изпее няколко народни песни. Първата си репетиция Ивана направил в колата на път от Айтос за Обзор. Певицата дори нямала сценичен тоалет, а се е явила на сцената с бяла блуза и черна пола. Първата й поява е първият триумф на Ивана. Тя пее блестящо и естествено следва покана за цялото лято. След време Ивана разширява репертоара си и продължава да работи сама. Прави дамска формация "Прима +".

image


Ивана свири на клавирни и снтезатор. Среща Стояна в едно заведение. Кани я да се присъедини към състава. Когато формацията е в състав Ивана, Стояна и Румен, тримата получават покана да свирят на "Приказките".
Талантът и е забелязан от управителя на "Пайнер" ООД инж. Митко Димитров. Съдбата се усмихва на певицата и тя получава предложение да подпише договор с фирмата. За Ивана всичко е като сън. Тя е получила възможност да се пребори за място сред най-добрите. Съдбата се намесва и при избора на артистичен псевдоним. Ваня става Ивана. С това име тя придобива международна известност. Първата и записана песен е "Идол". Втората е дует с Коста Марков - "Дърво без корен". Третият и запис е и първият и страхотен хит, който още възпламенява феновете - това е "100 патрона". Дебютният й, изключително успешен албум е наречен на тази песен.

image

Ивана участва във всички празнични концерти, организирани в Зала 1 на НДК, на Телевизия "Планета" и списание "Нов Фолк"



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: darkside45
Категория: Тя и той
Прочетен: 147216
Постинги: 35
Коментари: 0
Гласове: 2
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031