Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.02.2015 17:40 - Биография на фолк певицата Мария
Автор: darkside45 Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 5707 Коментари: 0 Гласове:
0



image


Мария Панайотова Кирова-Гущерова, по-позната само като Мария, е българска поп-фолк изпълнителка. От малка пее и е известна от предаването „Като лъвовете“ по БНТ . Там Мария печели своето място с песента „Детелини“ на естрадната певица Лили Иванова. Има концерти също в Англия, Холандия, Македония, Турция, Гърция, Германия.  Подписва договор с Пайнер през 2000 година като се явява предварително на конкурс в комплекс „Приказките  и изпълнява две от песните на певицата Глория .Певицата има дуети с Емилия, Дж Дамян, Дж Джери, Дж Живко Микс, Оркестър Кристали, Илиян, Цветелина Янева, Азис.

image

Мария е родена на 13 януари 1982 г. в Стара Загора в семейство на спортисти.Мария има и по-малка сестра Ирена.Родителите им се развеждат рано , баща им е известения български борец-Панайот Киров.[9] Като малка Мария прекарва лятото при своята баба.Учи в музикалното училище в Стара Загора. Там Мария свири на контрабас. Прекъсва обучението си заради токов удар, който уврежда временно пръстите на младата Мария
Първата медийна изява на певицата е на годишния концерт на Пайнер в Пловдив същата година.

image

Това е първият цензуриран клип в телевизията.През Октомври участва в денс парти на ,,Пайнер,, в Пловдив  През 2003 г. печели награда „Златен хит Фреш“ за песента „Обичай ме така“.На 13 януари 2003 година Мария прави моден бук заедно с българската модна агенция ,,Визаж, .През пролетта екип на немско-френската телевизия ,,Арте,, снима Мария във филм, в който показва красиви жени от различни европейски страни . На същите награди Мария печели специална награда на генералните спонори на наградите за най-атрактивни видеоклипове към песните ,,Всичко си ти,, и ,,Обичай ме така,,, както и Златен "Fresh" клип - за песента "Обичай ме така.

image



Мария е първата певица Участвала в реклама за бирата Ариана, откъдето ѝ излиза прякорът Мара Отварачката.Става лице на телефонния гигант Mtel Същата година е избрана за най-красива българка на годината от предаването „10-те най“ излъчвано по телевизия БТВ.

image

През 2006 Мария се омъжва за своя приятел Димитър Андонов.[22] По-късно същата година Мария е гост и в предаването „Горещо“, където заедно с Венета Райкова избират булчинската рокля за сватбата на певицата. Същата година пропуска турнето Планета Прима, но участва в концерта Планета Мура Мега в София на стадион Локомотив. Певицата издава и албума „Единствен“. Първият сингъл е песента „Единствен“, следва „Пияна от любов“, която е посветена на съпруга ѝ.

image

В средата на 2008 г. Мария ражда своето първо дете — Марая [24] Междувременно певицата печели и наградата „Най-секси майка“  Мария издава и няколко проекта съвместно с DJ Живко Микс и колегата ѝ Илиян.
През пролетта на 2009 г. Мария подписва договор с продуцентската къща Междинна станция . Във видеото Мария подчертава това и със своето послание на испански език ,,Vaya con Dios,, - Върви с Бог.  Същата година издава втория си DVD албум по повод честването на десетгодишнината на сцената.През 2009 Мария печели и наградата Мис „Сексът и градът“ на списание ,,Ок,,
През 2010 Мария е номинирана и за ,,Певица на Десетилетието,, от годишните музикални награди на Телевизия Планета.Тя се нарежда на четвърто място покрепена от списание ,,ОК,,  На годишните награди на Телевизия Планета Мария е номинирана за ,,Най-прогресираш изпълнител,, .Печели наградата ,,Най-стилна звезда,, от наградите на Paparazzy  .

image


Албумът Албум XIII е представен на концерт-промоция в София на 13 януари 2012 в зала „Рейнбол Плаза“. На 14-ти Мария е за четвърти път e гост в „Шоуто на Слави“, където изпълнява и своя пилотен сингъл към албума, „Завърти се и върви си“. Междувременно Козметична фирма „Рефан“ разполага с нейния първи аромат „Следвай ме“.  По-рано през 2012 Мария издава песента ,,Нещо крайно,, , която приета със различни мнения. Клипът на песента се развива на разични сетове , а певицата сменя няколко визии. Песента към момента е на четвърто място в Авторски топ 10 на списание Нов фолк  , както и в Хит фолк 30  . Песента е и на трето място в класацията за видео на същото списание  Същата година излиза и втори брой посветен изцяло на Мария от списание ,,Нов Фолк,,  В края на 2012 Мария прави своето завръщане на сцената с парчето „Пази сърцето си“,  което се отличава с това, че песента е много далеч от типичните фолк ритми. Неговата стилистика е изцяло RnB. Песента е позитивно приета от феновете. На втория ден от нейното излизане на пазара тя достига второ място в сайта VBOX7.Мария стартира в класацията на радио Сигнал за Звезда на седмицата на пето място,а самата песен на 37 в класацията 50-те най  Според Телевизия Планета , Мария е доказан новатор в бранша , а песента е отразена с позитивни коментари .Песента ще бъде официално изпълнена на концерта по повод рождения ден на Телевизия Планета на 04 декември 2012 г.Мария ще открива концерта. Това ще бъде третото откриване на подобно голямо мероприятие.Миналата година Мария отново откри концерта с песента ,,Още три,, , , а през 2007 заедно с DJ JIvko MIX и тяхното дуетно парче ,,XXX,,. Към момента песента ,,Пази сърцето си,, е на второ място в класацията на Сигнал Плюс ,,Попфолк хит,, като е за първа седмица в класацията и на пето място в класацията 50-те най на същата медия.Изкачва се от 37 място.В класацията Планета хит 20 песента за месец декември 2012 е на 8 място  Към януари 2013 албумът XIII е на 18 позиция по продажби  .

image

През 2013 Мария подготвя своя първи LIVE CONCERT с голям бенд, по повод 13-тата годишнина на певицата от както е на сцената.Певицата издава и поредния си BEST ALBUM- "THE BEST OF MARIA" , в който ще бъдат включени 13 от успешните песни през годините, като всяка ще бъде направена в изцяло нов аранжимент.[54] Албумът официално излиза на 18 януари.Мария гостува в предаването ,,Звездно,, по Телевизия Планета на 21.01.2013.Там тя споделя, че подготвя нова песен носеща заглавието ,,Мен избра,, и нова фотосесия.Песента ще бъде в поп звучене и е съвместно с румънския композитор Кости, с който работи отново. на 23 излиза нова корица с Мария на списание ,,STORY,, в списанието певицата споделя:
„     Имах период в кариерата си, когато години подред не извадих нито един хит на пазара. Но и тогава не спрях да пея, любовта на феновете ме движеше напред, реализирах по 25 участия на месец и това ми даде надеждата и волята, че нещата ще се променят" - разказва изпълнителката пред сп. Story.     “

На 24.01.2013 Мария е на друга корица във вестник ,,Всичко за семейството,,

image

В началото на 2013 Мария е номинирана и за годишните музикални награди на Телевизия Планета в две категории за Дискотечен хит с песента ,,Мръсни помисли,, и за Албум на годината с ,,XIII,, Същата година Мария е номинирана отново за Сексбомба на годината от наградите ,,Нощта на сексбомбите,, Церемонията се провежда на 30.01.2013.Наградата се печели от певицата за втори път.[59][60] На 07 февруари Мария е специален гост в ,,Шоуто на Слави,, за пети път [61] Мария изпълнява песента ,,Пази сърцето си,, За месец януари албумът "THE BEST OF MARIA" е на първо място по продажби .

image

На 20 февруари 2013 по телевизия Планета излиза клипа към песента ,,Мен избра,, , която cе изкачва за едно денонощие до второ място в класацията топ40 на сайта VBOX7.  Песента получава предимно положителни оценки. На наградите на Телевизия Планета проведени на 26 февруари 2013 Мария изпълнява две песни на живо с бенд-,,Всичко е платено,, и ,,Завърти се и върви си,,.Мария печели и специалната награда от модна къща Junona за ,,Най-стилна звезда на годината,, Песента ,,Мен избра,, печели в две първи места от класациите на Сигнал.На първо място в ,,Попфолк хит,, и в класацията "VIDEO TOP 20" 

Номинирана е два пъти за певица на годината според Телевизия Планета Певицата се изявява и като модна икона. Марките , които Мария използва за свойте медийни изяви са едни от най-известните .



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: darkside45
Категория: Тя и той
Прочетен: 147689
Постинги: 35
Коментари: 0
Гласове: 2
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930